Världens största mässa för ekologiskt blir digital 2021
Idag öppnar världens största mässa för ekologisk mat och dryck Biofach – för första gången som digitalt event.Read More
Ny statistik – försäljningen av ekologiskt ökar
Försäljningen av ekologiska livsmedel i butik och e-handel växte med 340 miljoner kronor under 2020. Det motsvarar en ökning på 3,5 procent.Read More
Minskad försäljning av ekologiskt i Sverige under 2020
Under pandemin har vi sett en kraftig försäljningstillväxt av ekologiska livsmedel i världen, men inte i Sverige. För första gången på 12 år minskar nu försäljningen, enligt analysföretaget EkoWeb.Read More
Information om Uppdrag Gransknings reportage
Uppdrag Granskning har publicerat ett upprörande program om djurvälfärden på ett antal KRAV-certifierade gårdar och slakterier.Read More
Den lokalproducerade matens revansch
Under flera års tid har den när- och lokalproducerade maten vuxit i popularitet.Read More
Saltå Kvarn: Bättre betalt till ekobonden ger fler hållbara val
Sveriges Radio rapporterade nyligen om att betalningen till ekologiska lantbrukare är mycket låg.Read More
Konstgödsel hotar klimatmålen
Den ökade användningen av konstgödsel hotar arbetet med att nå klimatmålen – att hålla den globala temperaturökningen under två grader. Det visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Nature.Read More
Vad är egentligen regenerativt jordbruk?
Regenerativt jordbruk beskrivs av många som nästa jordbruksrevolution, men vad innebär det egentligen? Och hur skiljer det sig från ekologiskt jordbruk?Read More
Hur kan den nya gensaxen CRISPR påverka jordbruket?
Den 7 oktober tilldelades nobelpriset i kemi till skaparna bakom gensaxen CRISPR Cas9. Tekniken gör det möjligt att förändra en organisms egenskaper genom att klippa och byta ut delar av arvsmassan.Read More