Den lokalproducerade matens revansch
Under flera års tid har den när- och lokalproducerade maten vuxit i popularitet.Read More
Saltå Kvarn: Bättre betalt till ekobonden ger fler hållbara val
Sveriges Radio rapporterade nyligen om att betalningen till ekologiska lantbrukare är mycket låg.Read More
Konstgödsel hotar klimatmålen
Den ökade användningen av konstgödsel hotar arbetet med att nå klimatmålen – att hålla den globala temperaturökningen under två grader. Det visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Nature.Read More
Vad är egentligen regenerativt jordbruk?
Regenerativt jordbruk beskrivs av många som nästa jordbruksrevolution, men vad innebär det egentligen? Och hur skiljer det sig från ekologiskt jordbruk?Read More
Hur kan den nya gensaxen CRISPR påverka jordbruket?
Den 7 oktober tilldelades nobelpriset i kemi till skaparna bakom gensaxen CRISPR Cas9. Tekniken gör det möjligt att förändra en organisms egenskaper genom att klippa och byta ut delar av arvsmassan.Read More
Hur blev Danmark världsledare på ekologiskt?
Med en marknadsandel på över 12 procent är Danmark världsledande på ekologiskt.Read More
Insikter från Ekologiska Framtidsdagen 2020
Vad kan Sverige lära av Danmark som är världsledande på ekologiskt? Och hur får vi marknadens aktörer i Sverige att samverka för att lyfta ekologiskt under EKO-september 2021?Read More
Axfood Mat 2030: Svenskt ekologiskt – så lokalt det kan bli!
Hur många svenskar känner en bonde, mejerist eller mjölnare? Helt säkert är det betydligt färre i dag än för femtio eller hundra år sedan.Read More
Välkomna satsningar på ekologiskt från regeringen
Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna och KRAV välkomnar de fortsatta satsningarna på ekologiskt i Sverige.Read More