Insikter från Ekologiska Framtidsdagen 2020
Vad kan Sverige lära av Danmark som är världsledande på ekologiskt? Och hur får vi marknadens aktörer i Sverige att samverka för att lyfta ekologiskt under EKO-september 2021?Read More
Axfood Mat 2030: Svenskt ekologiskt – så lokalt det kan bli!
Hur många svenskar känner en bonde, mejerist eller mjölnare? Helt säkert är det betydligt färre i dag än för femtio eller hundra år sedan.Read More
Välkomna satsningar på ekologiskt från regeringen
Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna och KRAV välkomnar de fortsatta satsningarna på ekologiskt i Sverige.Read More
Hur påverkar lokalproducerade trenden ekologiskt?
Under flera års tid har den när- och lokal- producerade maten vuxit i popularitet.Read More
Kommunikationsguide om ekologiska livsmedel
Med syfte underlätta för dig som ska marknadsföra eller på något annat sätt kommunicera om ekologiska livsmedel i kommersiella sammanhang har Organic Sweden och Ekologiska Lantbrukarna tagit fram en Kommunikationsguide. Read More
Ekolantbruket är en nyckel för ökad självförsörjningsgrad
Under den pågående coronakrisen har frågan om Sveriges självförsörjningsgrad aktualiserats.Read More
Grundlösa påståenden om klimatpåverkan från ekologiskt jordbruk
Chalmersforskaren Stefan Wirsenius har än en gång getts utrymme för sitt hypotetiska resonemang om att ekologiskt jordbruk skulle vara sämre för klimatet (Expressen 8/3). Read More
Dr. Jane Goodall lyfter ekologiskt på Biofach
Höjdpunkten under Biofach – världens största mässa för ekologiskt – var att höra 85-åriga brittiska primatologen, etologen och antropologen Dr. Jane Goodall.Read More
6 av 10 livsmedelsföretag tror på en ökning för ekologiska livsmedel
Företag som har en stor andel ekologiska livsmedel i sitt sortiment har en mer positiv syn på försäljningsutvecklingen än företag med en mindre andel eko i sortimentet.Read More